Veelgestelde vragen over een Taxatie (FAQ) 

Wordt het taxatierapport altijd geaccepteerd door de financiele instelling(en)?

 

Ja. De taxatierapporten voldoen aan de laatste normen vastgesteld door Centraal Hypothecair Fonds (CHF) in samenwerking met de brancheverenigingen (NVM, VBO, VastgoedPro). Dat wil zeggen dat alle bij Taxatieaanbieder.nl aangesloten taxateurs voldoen aan deze normen. Indien een taxatierapport wordt geweigerd zal Taxatieaanbieder zorgdragen voor een nieuw taxatierapport.

Voer hier de postcode of plaats in van de woning. U krijgt dan meteen een overzicht te zien van de goedkoopste taxateurs. Selecteer een taxatieaanbieder en klik op "Vergelijk Taxatietarieven" om vrijblijvend een gratis offerte aan te vragen:

 
Plaats of Postcode woning
 

 

Wordt het rapport geaccepteerd door Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

 

Ja, de rapporten voldoen tevens aan de door NHG gestelde eisen bij aankoop en/of (her)financiering.

Mijn intermediair / tussenpersoon / bank zegt dat ik de taxatie via hem moet regelen. Klopt dat?

 

Neen. U bent vrij in uw keuze van een taxateur, mits deze aan de gestelde eisen voldoen. Taxateurs werkzaam voor Taxatieaanbieder.nl voldoen te allen tijde aan deze eisen.
Hypotheek-Adviseurs ontvangen vaak retourprovisie van de makelaar / taxateur bij wie de taxatie wordt ondergebracht. Deze provisie kan oplopen tot vele honderden euro’s. Tevens zijn er vaak ook de zogenaamde cross-selling relaties tussen hypotheek adviseurs en makelaars, dat wil zeggen dat de makelaar “hypotheekklanten”doorverwijst naar de desbetreffende hypotheekadviseur. De benodigde taxaties gaan vervolgens weer naar deze makelaar. Hier is op zich niets op tegen alleen betaald u dan meestal wel een forse courtage voor uw taxatie.Uw hypotheek adviseur kan dus baat hebben bij het laten verrichten van een taxatie bij een door hem aangewezen makelaar / taxateur. Taxatieaanbieder.nl is in het geheel onafhankelijk.

 

Hoe kan het dat de door Taxatieaanbieder genoemde tarieven zo ver onder de tarieven van de makelaars liggen? Zit er een addertje onder het gras?

 

Taxatieaanbieder.nl heeft met een groot aantal regionale makelaarskantoren samenwerkingsverbanden. Door het bieden van grote aantallen taxatie opdrachten kunnen forse kortingen worden bedongen. Hierdoor kan Taxatieaanbieder.nl zich met zeer scherpe tarieven in de markt zetten. Dit voordeel komt dan ook geheel aan de consument ten goede. De opzet van Taxatieaanbieder.nl is dan ook als volgt: goed, helder en goedkoop. Geen “verborgen” kosten, geen maar niet bij……of indien……dan niet.

Mijn hypotheekadviseur zegt dat indien de gewenste executiewaarde niet wordt gehaald ik de financiering niet rond krijg. Hoe ga ik hier mee om?

 

U kunt de benodigde executiewaarde vermelden op het aanvraagformulier, of indien u de opdracht telefonisch wenst door te geven kunt u deze melden aan een van de aangesloten taxateurs. De taxateur zal dan beoordelen of de gewenste executiewaarde wordt behaald. 

Mijn hypotheek adviseur zegt dat ik volsta met een zichttaxatie of verkort taxatie rapport? Wat kost dit? 

 

De kostprijs voor een dergelijke taxatie is op aanvraag. Dit is afhankelijk van de normen van de financiele instelling. Hier bestaan dus echter nog verschillen, bijvoorbeeld: wel of geen inpandige opname, dus alleen een taxatie van buitenaf. Is het slechts een aanvulling op een bestaand taxatierapport? U kunt hiervoor contact opnemen zodat we u vrijblijvend kunnen informeren.